
Camden County Library District 

Policy Manual 

 

Section 2. Operating Policies 

Subsection 11. Unattended Children 

 

Children under age 10 may not be left unattended on library property. Any child of preschool age 

must be within eyesight of a parent, guardian, or caregiver. Parents or caregivers must be aware 

of and monitor children’s behavior. 

 

Any minor visiting the library without a parent, guardian, or caregiver must behave in an 

appropriate manner. Children who misbehave will be asked to leave. The child or a library staff 

member will call the parent, guardian, or caregiver to come and get them. 

 

Police or Family Services will be called to pick up any minor who has not been picked up by 

closing time. 

 

The library is not a child care facility, and library staff members are not babysitters. The library 

assumes no liability for unattended children.  
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